Skip to main content

група "Славейче"

Среща на миналото с настоящето

gorata 2„Лютеница, хляб, туршия –
това е истинска магия!!!"

През месец октомври, децата от група „Славейче“ имаха възможността да посетят красивата старинна къща „Старата череша“ в село Раждавица. Там те се докоснаха и потопиха в магията на живота на село. С огромно желание малчуганите се превърнаха в пъргави помощници на любезните домакини в приготвянето на зимнина.

gorata 4Малките любопитковци се включиха с интерес в бъркането на лютеницата в голямата тава на огнището, в смилането на житото и в месенето на тесто за вкусен хляб. Участваха активно и в приготвянето на здравословна туршийка за зимата. След усилената работа, децата заслужено се насладиха на филийка прясно изпечен хляб, намазана с вкусна домашна лютеница и сиренце. Заредени с нови сили и енергия след сладкото похапване, те продължиха интересната обиколка на къщата, нетърпеливи за нови приключения. Накрая, весели и доволни, тропнаха ситно хорце на зелената морава.
Емоциите на малчуганите личаха по щастливите им личица, а дворът на старата къща ехтеше от веселия детски смях.
Това бе една незабравима среща на миналото с настоящето, която се оказа изключително интересна и полезна за малките "славейчета".

starata-1
starata-2
starata-3
starata-4
starata-5