Skip to main content

група " Синчец"

Любими професии

Дни на професиите под мотото: „ Да открием подходящата професия за нас“ се проведоха от 27.04 до 2.05.2020 г в ДГ „Слънце“ гр.Кюстендил.
Тази инициатива е част от дейностите на детската градина, с които се цели подпомагане на кариерното ориентиране и насърчаване на бъдещия съзнателен избор на професия у децата.
С предложени нагледни материали от учителките и с оказаното партньорство от страна на родителите, малчуганите от група "Синчец" имаха възможност да се включат в игрова дейност по темата. По забавен начин, чрез включване в игра, децата пресъздадоха роли, трудови действия и операции, учиха за професиите чрез преживяване.
В специално организирано пространство за игра, заедно със мама и татко, те подбираха облекла , инструменти и необходими пособия за избраната от тях професия.Тези незабравими моменти бяха запечатени във фотоспомени.
Във виртуална среща на групата, децата с желание разказваха за професии, които познават или харесват. Споделиха своите мечти за това, какви ще станат когато пораснат. С желание се включиха в подготвени задачи по разпознаване на професии, кой с какво се труди, коя е първата буква от името на дадена професия...
Майка от групата представи пред малчуганите своята професия „инженер“ в интересно видео от работното си място. В беседа с децата, всички стигнаха до извода,че някои професии са по-интересни, по-привлекателни и по-популярни от други.Накрая към всички деца от групата бе отправено послание да запомнят,че всички професии са важни и значими за хората, които ги упражняват.
 
razpoznaj-01
razpoznaj-02
razpoznaj-03
razpoznaj-04
razpoznaj-05
razpoznaj-06
razpoznaj-07
razpoznaj-08
razpoznaj-09
razpoznaj-10
razpoznaj-11
razpoznaj-12
razpoznaj-13
razpoznaj-14