Skip to main content

група "Кокиче"

За какво мечтаят нашите деца?

Има ли дете, което не обича да пресъздава света на възрастните в своите игри?
Има ли дете, което не мечтае бързо да порасне и да работи като татко и мама?
Децата от група "Кокиче" се включиха активно в "Дни на професиите", организирани в ДГ "Слънце" от 27.04. до 03.05.2020г.
През тези дни, с помощта на своите родители, които откликнаха на инициативата, малчуганите изпратиха интересни видеоклипове и снимки, на които демонстрираха своите любими професии в специално подредени пространства у дома. С въодушевление и ентусиазъм те се превъплътиха в ролите на полицаи, пожарникари, спортисти, доктори, учители... Снимките и клиповете бяха публикувани на фейсбук страницата на ДГ.
На 01.05.- Международия ден на труда, се проведе виртуална среща, организирана в онлайн платформа, на която малчуганите си припомниха за посещенията, които са правили на работното място на някои от родителите и за професиите с които са се запознали. Чрез различни забавни игри те показаха своите знания по темата. Свързваха и ограждаха на бялата дъска инструменти, средства, пособия и облекла, с които си служат възрастните в тяхната работа. Рецитираха стихчета, отгатваха гатанки за професиите, чуха пословици и поговорки за труда, запознаха се с стихотворението "Цветовете на труда" на Джани Родари. Татковците на Филип и Никола сюрпризираха децата, като им представиха по нестандартен начин своите професии "зъболекар" и "помощник- машинист", изпращайки интересни видеоклипове от своето работно място, в които разказаха на малчуганите защо и как са избрали своята професия и какво удовлетворение им носи тя.
Децата и техните родители влязоха като партньори в сюжетно-ролеви игри. Момичетата направиха стилни дамски прически на мама за празника, а момчетата взеха конструктори Лего и развихриха
въображение и фантазия заедно със своите татковци.
В трудните дни на карантина, децата успяха да ни усмихнат със своите по детски наивни разсъждения за мечтаните от тях професии.
От всички проведени дейности малките палавници научиха, че за да сбъднат мечтите си трябва да учат старателно, да бъдат трудолюбиви, упорити и никога да не се отказват, дори когато срещат трудности.
Те разбраха, че всички професии са важни, полезни и нужни на хората и че всеки труд заслужава уважение!
Ето ги нашите бъдещи доктори, учители, прокурори, пожарникари, спортисти.....дори и Спайдърмени:
 
trud-01
trud-02
trud-03
trud-04
trud-05
trud-06
trud-07
trud-08
trud-09
trud-10
trud-11
trud-12