Skip to main content

група "Калинка"

Цветни и интересни мартенски дни чудесни

gradinari 1Месец март се свързва с идването на пролетта, с повече слънчеви дни и щастливи емоции. Светът наоколо става светъл и сияен, светли и сияйни са и усмивките на децата , завладени от пролетно настроение и усещане за радост. Със забавни игри, творчески задачи и креативни идеи, любознайковците от групата в дните от 6 до 18 март 2024 година изследваха света около тях, разшириха своите хоризонти и се впуснаха в творчески предизвикателства. Малчуганите се заредиха с нови ярки впечатления от досега с природата, наблюдавайки пролетното пробуждане на растителния свят в парка.

gradinari 2Цветно, пролетно настроение ги завладя с участието им в играта „Всяко цвете на своето място”. Децата развиха зрителната си памет, концентрация и координация на движенията, и се потопиха в магията на пъстрите пролетни цветя. Нашите трудолюбиви „калинки” с желание се включиха и в инициативата за отбелязване на Световния ден за засаждане на цветя -12 март, като засадиха и изпъстриха дворното пространство на любимата ни детска градина с красиви пролетни цветя. gradinari 3Малките палавници от групата, на 18 март - Световния ден на рециклирането, се впуснаха в поредното творческо предизвикателство с тематична арт-работилница, посветена на намаляването на отпадъците и тяхното рециклиране, с цел опазване на околната среда. Със сръчните си ръчички и креативни идеи те изработиха нови изделия за пролетна декорация и украса. Подредиха и изложба от интересни, уникални предмети, сътворени от родители и деца.
Първият пролетен месец и пробуждането на природата поднесе на малките сладури пролетно настроение, много усмивки и творчески предизвикателства.

posajdam-1
posajdam-10
posajdam-11
posajdam-12
posajdam-13
posajdam-14
posajdam-15
posajdam-2
posajdam-3
posajdam-4
posajdam-5
posajdam-6
posajdam-7
posajdam-8
posajdam-9