Skip to main content

група "Калинка"

Работна Мецана

leda mileva collage„ Любовта към книгата трябва да се посее още в детските години, за да остане за цял живот. Дете расло без книга е като цвете, оставено без слънце.”
                                        Леда Милева

Леда Милева - автор на повече от 30 стихосбирки за деца, театрални и радио-пиеси, превеждани на английски, френски, немски, руски, полски и други езици е записана в почетния списък „Ханс Кристиян Андерсен“ на Международния съвет по детската книга. Поколения наред са израснали с нейните песнички и стихове, откривали са магията на римуваното слово, написано с толкова голяма любов към децата.
rabotnamecana3На 5 февруари 2024 година, по повод 104 години от рождението на голямата българска поетеса, културен деятел, дипломат и обществен деец – Леда Милева, талантливите „калинки“ , с много настроение се превъплатиха в роли на герои от приказката в рими „Работна Мецана”. Артистично и емоционално на импровизираната сцена, облечени с прекрасни костюми, пресъздадоха сюжета на литературното произведение и откриха красотата на римуваното слово. И ние вярваме, че чрез произведенията на Леда Милева, сме посели у малките ни възпитаници любов към книгата и към нейното творчество, които те да предават и на своите деца.

dramatizcia-1
dramatizcia-10
dramatizcia-2
dramatizcia-4
dramatizcia-5
dramatizcia-6
dramatizcia-7
dramatizcia-8
dramatizcia-9