Skip to main content

група "Детелина"

Професия "Шивач"

Децата от група „Детелина“ винаги са проявявали любопитство към света на възрастните и към техните професии. През месец юли 2020 година те се запознаха с една от най-древните професии – професията на шивача, която и днес продължава да бъде важна за човечеството. Те разбраха, че всичко, което обличаме е ушито от човек с професия шивач.
Шивачите ни обличат през лятото, зимата есента и пролетта, като ни подаряват красиви рокли, поли, ризи, панталони, блузи, палта. Работят внимателно и старателно, за да постигнат съвършенство и да доставят радост на хората, обличайки ги в красиви тоалети.
За малките „детелинки“ беше изключително интересно да научат как се създават дрехи. Те влязоха в ролята на шивачи. Научиха се да вземат точни размери за кройка, като използват шивашки метър.
Разбраха как се скроява дрехата и как се ушива. Научиха много непознати думи, работиха с шевна машина и докоснаха различни платове и конци.
Децата осъзнаха че, всяка професия е полезна и необходима, защото с труда си хората създават ценни продукти, които удовлетворяват различни човешки потребности, и че трудът на всеки човек заслужава уважение.
 
 
krojki-01
krojki-02
krojki-03
krojki-04
krojki-05
krojki-06
krojki-07
krojki-08
krojki-09
krojki-10