Skip to main content

група "Детелина"

Празник на черешата

Всяка година в края на юни в град Кюстендил се провежда „Празник на черешата“, посветен на известните в цяла България кюстендилски череши и всяка година малчуганите от ДГ „Слънце“ посвещават по една седмица на този вкусен и сладък плод.
Децата от група „Детелина“ с желание и ентусиазъм се включиха в различните дейности организирани в детската градина по този повод от 22.06. 2020 г. до 26.06.2020 г. Те се запознаха с грижите, които земеделските стопани полагат за плодните дръвчета, с различните начини за тяхното консервиране. Научиха песнички и стихчета за черешките, моделираха ги с пластилин, рисуваха с акварел. Децата разбраха, че вкусните плодчета стават не само за храна, но и за изработване на различни изделия от тях. Малките им ръчички майсторски подредиха рамка от пъстри черешки и като истински манекени позираха, а фотоапаратът запечати спомен от този вълнуващ за всички тях ден.
За всички „детелинки“ тази седмица бе запомняща се, изпълнена с много приятни емоции и изживявания, направила ги съпричастни към дългогодишните традиции в родния град.
 
ramka-01
ramka-02
ramka-03
ramka-04
ramka-05
ramka-06
ramka-07
ramka-08
ramka-09
ramka-10
ramka-11
ramka-12
ramka-13
ramka-14
ramka-15