Skip to main content

Новини

Нова площадка за обучение по безопасност на движението

На 10 септември 2021 година бе открита нова площадка за обучение по безопасност на движението. Площадката е изградена със средства от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ – модул „Площадки за обучение по безопаснот на движението по пътищата“.
По повод на откриването на площадката се състоя тържество с празнична програма.
Гости бяха представители на РУО – Кюстендил,членове на Обществения съвет и Настоятелството към детската градина,както и нанчалникът на сектор “Пътна полиция“ в ОДМВР - господин Р. Боюклийски.

Изградената детска площадка е в двора на детската градина, (намираща се на ул. " Велбъжд" 7) и е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра, децата ще усвояват правилата за безопасност.
Госпожа Маргарита Цекина - директор на ДГ сподели, че обучението ше бъде общо дело на учителките от детското заведение и полицаи от сектор „Пътнаполиция“ при ОДМВР Кюстендил.
Началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Радослав Боюклийски поздрави децата и педагозите, пожела им успех и подчерта, „че за всички нас – учителите, родителите, обществото, една от най-сериозните ни грижи е безопасността на децата“.
На добър път мили деца!

ulica-1
ulica-2
ulica-3
ulica-4
ulica-5