Skip to main content

Празници и традиции

Дългоочакваната гостенка

dalgo 1Баба Марта бързала,
мартенички вързала,
на момиче и на кокиче,
на момче и на дръвче...

И тази годината децата от всички групи на ДГ „Слънце“ очакваха с трепет пристигането на дългоочакваната гостенка – Баба Марта. Те сътвориха с много любов чудни мартенички в своите мартенски работилници. А на 01.03.2024 година посрещнаха любимата Баба Марта с много вълнение и усмивки. И този път тя бе опънала бели и червени прежди, за да подготви красиви мартенички за децата. Денят се превърна във весел празник, изпълнен с много усмивки и радост.
dalgo 2Баба Марта посети малчуганите пременена в красива народна носия и пълна кошница с мартенички. Децата се бяхa подготвили и я поздравиха с тематични песнички и стихчета, а тя в замяна на това и развеселена от топлото посрещане, закичи всички детски ръчички с мартенички, символ на здравето, чистотата и силата, и им пожела да бъдат здрави, бели и червени, весели и засмени, а след това почерпи с вкусна питка. Накрая добрата Баба Марта поведе и едно весело китно хорце в двора на детската градина, в което се включиха и малки и големи.
Празникът на Баба Марта е символ на настъпващата пролет. Природата се подготвя за нов живот, дава надежда за ново начало, стопля с обич сърцата ни и с красотата си озарява лицата ни.
Този необикновен ден в детската градина премина с много вълнение, усмивки, празнично настроение, блещукащи детски очички и куп мартенички на детските ръчички.лен празник!

dakgo-1
dakgo-10
dakgo-11
dakgo-12
dakgo-13
dakgo-2
dakgo-3
dakgo-4
dakgo-5
dakgo-6
dakgo-7
dakgo-8
dakgo-9