Skip to main content

Празници и традиции

Празник на черешата в нашата ДГ

Всяка година в рамките на три дни в Кюстендил се отбелязва станалия традиционен Празник на черешата. Част от него бяха и децата от детска градина „Слънце“, които посветиха деня 25 юни 2021г. на Кюстендилската череша. Акцент на празника беше изложбата на черешови произведения, които малчуганите бяха изработили в своите арт работилнички в двора на детската градина - красиви пана, черешови зайчета, мечета, пеперуди, майсторски изплетени вешала и др.

Празникът беше в пълния си блясък и привличаше с красиво аранжираните маси с този ярък и вкусен плод. Група „Пчеличка“ и яслена група „Мечо“ бяха изключително чаровни с кюстендилските народни носии и костюмите на черешки. Вдъхновени от красотата на празника, децата от яслена група „Гъбка“ оцветиха с пастели прекрасни черешови картини. А малчуганите от група „лъвчета“ заминаха на черешобер и огласиха с веселите си гласчета черешовите градини. Там те помогнаха за прибирането на богатата реколта, пяха песни и разбира се си похапнаха от вкусните черешки.

Този празник е един от най - хубавите в нашия град, свързан с много емоции, природна красота и блясък, а за децата от ДГ „Слънце“ повод за гордост, че родният им край е майка на българското овощарство.

 

zajo-01
zajo-02
zajo-03
zajo-04
zajo-05
zajo-06
zajo-07
zajo-08
zajo-09
zajo-10
zajo-11
zajo-12
zajo-13
zajo-14
zajo-15
zajo-16
zajo-17
zajo-18
zajo-19
zajo-20
zajo-21
zajo-22
zajo-23
zajo-24
zajo-25