Skip to main content

Празници и традиции

Пъстър, шарен Великден

Великден е сред най-почитаните и светли християнски празници, празник на който всички отбелязваме новото начало, силата на вярата, доброто и любовта.
За малките възпитаници на ДГ „Слънце“ дните преди Великден бяха изпълнени с много вълнуващи, забавни и интересни моменти, свързани с подготовката за празника. В празнично украсените занимални и дворове на детската градина надничаха шарени яйца, зайчета, пиленца, великденски дръвчета, накичени с пъстри яйца.

Във всички групи отвориха врати великденски работилнички за рисуване и апликиране на яйца, зайчета, морковчета, пиленца, за изработване на картички, поставки за яйца, за украса на великденски курабийки. С много настроение децата се състезаваха в специални великденски игри – събираха яйца в кошнички, пренасяха ги с лъжици, редяха пъзели с великденска тематика. Разбира се, най-дългоочакваният и изпълнен с много емоции момент за всички малчугани бе боядисването на яйцата. На Велики четвъртък, най - важният ден от Страстната седмица, децата от група „Лъвчета“ и „Славейче“ изпревариха бабите си и първи боядисаха яйцата за Великден в зеления двор на църквата „Св. Димитър", а децата от група „Слънце“ с много вяра и упование поздравиха всички християни със стихчета и песнички за радост на всички гости. „Зайчетата" посетиха къщата на дядо и баба в село Раждавица и заедно с тях боядисаха великденски яйца и омесиха вкусни козунаци.

В очакване на големия християнски празник палавниците поздравиха с песнички, стихове и танци всички родители и приятели на детската градина от Фейсбук страницата на детската градина.
Честито Възкресение Христово, мили деца и родители! Желаем ви мир и доброта, спокойствие и топлина, светлина и хармония!

pastar-01
pastar-02
pastar-03
pastar-04
pastar-05
pastar-06
pastar-07
pastar-08
pastar-09
pastar-10
pastar-11
pastar-12
pastar-13
pastar-14
pastar-15