Skip to main content

Коледни емоции

Месец декември 2021 започна с красива зимна приказка и детски усмивки.
Първият сняг донесе много емоции на слънчевите малчугани и създаде прекрасно снежно настроение. Те почувстваха наближаващите зимни празници и преживяха вълнуващи мигове в търсене на коледния дух. Той се настани удобно в детската градина.
В двора на детската градина грейна красива коледна елха. Блещукащите светлинки привличаха погледите на минувачите, които истински се радваха на новия искрящ облик на детската градина.В работилничките децата изработиха коледни фенерчета, които да огряват пътя на Дядо Коледа и неговите еленчета, коледни картички, снежковци, ботушчета, джуджета.

Родителите също се включиха в инициативата с подарените от тях играчки, а малките палавници заучаваха коледни стихчета и песнички и с удоволствие танцуваха около елхата, облечени като джуджета и снежинки. От всяко кътче се „усмихваше“ по някое джудже, зайче или еленче и загадъчно проблясваха светлинките на елхата, звездичките и гирляндите.

Част от коледните приключения бяха и кулинарните работилнички на децата, в които се приготвяха вкусни коледни сладки и джинджифилови човечета с добавена щипка коледно настроение и аромат на канела и препечени ядки. Страхотно приключение за децата бяха игрите „Открий подаръка“ и „Снежинки и деца“. 

 

  Палавниците от група „Калинка“, „Кокиче“и „Светулка“ с желание се включиха в изработването на сувенири, картички и сурвачки за участие в ежегодния коледен конкурс на читалище „Пробуда“ 1961 г.
Невероятно настроение създадоха оркестрите на децата от групите „Лъвчета“ и „Светулка“, които изсвириха и изпяха най - хубавите си коледни песни.
Красива коледна фотосесия улови настроението на децата в трепетно очакване на Дядо Коледа.

emocia-01
emocia-02
emocia-03
emocia-04
emocia-05
emocia-06
emocia-07
emocia-08
emocia-09
emocia-10
emocia-11
emocia-12
emocia-13
emocia-14
emocia-15