Skip to main content

Ден на Европа


На 9-ти май отбелязваме Деня на Европа. Празничното настроение завладя децата от детската градина дни преди него. Те се включиха активно в неговата подготовка и представиха оригиналните си идеи с много ентусиазъм.
Децата от четвърта възрастова група „Слънце“ изпълниха своя творческа импровизация, на химна на Европа - "Ода на радостта". Облечени като звезди те подредиха флага на Европа, рецитираха стихотворения посветени на празника, отправяйки послания за мир и любов, за вяра, надежда и доброта.
Група "Синчец" взе участие в кулинарното предизвикателство "Да покажем на децата на Европа вкусна българска храна!". Облечени с традиционните български носии, малките моми замесиха баница със сирене и я сервираха с кисело мляко.
С въображаема обиколка с летящ балон децата от група "Калинка" „посетиха“ Италия, Германия, Гърция, Белгия и Австрия и "разгледаха" техните забележителности.
Малките талантливи "лъвчета" поздравиха децата на Европа с общия си художествен проект "Единни в многообразието" като използваха една от любимите си техники на рисуване - "печатане".
Езиковото многообразие на различните страни, членки на Европейския съюз, бе представено от малчуганите от група "Детелина". С много настроение те изпълниха част от химна на Европа на български език като поздрав към всички.
В деня на празника екипът на ДГ „Слънце“ публикува емоционално обръщение към всички приятели, родители и деца:
„Днес е Денят на Европа, празник на мира и обединението! Нека превърнем
предизвикателствата във възможност да бъдем сплотени, силни и солидарни!
Честит празник!

 
evropa-01
evropa-02
evropa-03
evropa-04
evropa-05
evropa-06
evropa-07
evropa-08
evropa-09
evropa-10