Skip to main content

група " Синчец"

Незабравимо лято

 
 
„ Лято, лято, мое лято
щуро и игриво,
весело, щастливо!“
 
 
Измина лятото на 2020г, което за малчуганите от група „Синчец“ бе едно вълнуващо приключение в страната на забавленията и играта. Лято на незабравими мигове, вълнения, радости, приятелства, усмивки, постижения.
Екипът на ДГ“Слънце“ и учителките на групата, с предложената разнообразна ваканционна програма за „Лято 2020г.“, осигуриха на децата преживявания, които ги обогатиха и несъмнено ще оставят траен спомен в тях.
Лято, започнало с празника „Ден на детето“ и приключващо с празник „ Откриване на учебната 2020/2021г.“, предаващо щафетата към усвояване на нови знания и умения.
Въпреки извънредните условия и мерки на организация на дейностите поради COVID- 19, то премина без страх и напрежение у децата.
Редуваха се интересни и различни занимания: музика, танци, изобразителни дейности, приложни дейности, кулинарно - практически дейности, градинарство, грижи за околната среда, спорт, математически игри, игри за развитие на езиковите умения, бит, традиции, култура.
Асоциацията за лято у децата винаги е свързана с плаж, вода, море, сладолед и много, много игри. Участието в морските забавления осигуриха много емоции и задоволство у тях. Те се потопиха на дъното на морето с очила и шнорхел, срещнаха се с морски обитатели. Изработиха редица предмети от хартия и природни материали. Показаха екипност в работата си в общи проекти - изработване на пана и почистване на дворни пространства.
Много се радваха на създадената от тях въртелжка, въртяща се от вятъра. Празнуваха заедно рождени и имени дни. Смешникът, най-забавният и желан герой беше с тях в игрите. Изявиха своите артистични умения в драматизацията на приказката „Сливи за смет“, за която бе направен и излъчен репортаж
по местната кабелна телевизия.
Участваха с ентусиазъм в редица спортни игри и дейности, в които имаше надпревара. Показаха умения: сръчност, бързина, ловкост. Много интересни за децата бяха тематичните седмици : седмица на цветовете; седмица на насекомите; седмица на екологията; седмица на модата и танците. Представиха характерни празници за региона, какъвто е „Празник на черешата“ за гр.Кюстендил. Участваха в отбелязването на традиционните празници „Панагия - въздигане на хляба“, „ Еньов ден - денят на билките“.
За децата от групата това лято ще се помни завинаги. Незабравими ще останат всички изживяни моменти. Незабравими ще останат приятелите, с които дойде време да се разделят, поемайки към училище. Раздяла с прегръдка и топъл спомен в сърцата!
На новите палавници, които ще дойдат в групата, пожелаваме щастливи детски дни и изживявания в слънчевата детска градина „Слънце“!
 
kolaji-01
kolaji-02
kolaji-03
kolaji-04
kolaji-05
kolaji-06
kolaji-07
kolaji-08
kolaji-09
kolaji-10
kolaji-11
kolaji-12
kolaji-13
kolaji-14
kolaji-15