Skip to main content

група "Пчеличка"

Многознайко

znaa 1В началото на месец февруари 2024 в група „Пчеличка“ се проведе пъстра и богата на разнообразни дейности и игри викторина. Децата по интересен начин показаха на своите родители колко много неща са научили в детската градина. Иновативните „пчелички“ бяха обобщили демонстрираните знания под формата на вестник, който всеки от родителите накрая получи.
Първата страница от вестника беше озаглавена „Българознайко“. Чрез нея нашите възпитаници даваха пълни и точни отговори на въпроси, свързани с Родината и родния край.
Следващата страница беше насочена към познанията за здравословно хранене, правилното класифициране на плодове и зеленчуци, познаване на частите на човешкото тяло и любопитни факти за него.
"Многознайковците" впечатлиха своята публика и с артистични драматизации на познати приказки.
Всички деца активно се включваха в разнообразните дейности. Преминаваха през лабиринти от геометрични фигури, решаваха ребуси с въпроси от всички образователни направления, пресмятаха задачи с прибавяне и отнемане на числата до 10. Правилно разделяха думи на срички и посочваха броя на звуковете в тях.
znaa 2В музикални игри и много песни, любознайковците демонстрираха знания за редицата на числата, за буквите, за дните от седмицата, за пътните знаци...
Накрая децата разкриха кое е най-ценното, което са научили в детската градина, а именно това да не се плашат от трудностите, никога да не се отказват от мечтите си и да бъдат приятели.
Демонстрираните знания и умения от любознателните "пчелички" се превърнаха в повод за гордост на техните родители и учители.