Skip to main content

група "Пчеличка"

Незабравими летни дни

 
Весело минава нашето лято –
в смях, закачки и игри.
Но наесен, бодри и засмени,
сме готови за новите учебни дни!
 
 
През летните месеци в група „Пчеличка“ децата никак не скучаят. Всеки ден е различен, весел, забавен и неповторим, изпълнен с всякакви изненади и интересни приключения за малчуганите. В “Седмицата на буболечките“, децата научиха още много вълнуващи и интересни факти за живота на пчеличките, направиха си паяжина с клечки и прежда, превъплатиха се с помощта на костюми във калинки, цветя и пеперуди, направиха си от картон крила на светулки и ловиха рибки с въдица.
В“ Седмицата на танците“, разбира се, че всички се забавляваха, двора на любимата детска градина се огласяше всеки ден от различен жанр музика. Малчуганите показаха завидни умения в танцуването на ръченица, рокендрол, валс, ча ча ча, руски танц – "Калинка моя".
Незабравима ще остане и разходката до Хисарлъка, където децата поиграха на чист въздух и събраха интересни природни материали, с които ще работят през учебната година. През следващите дни от тематичната седмица „Здраве от лятото“ си направиха пикник в двора на градината и се научиха как се опъва палатка и се пекат картофчета на огън. Забавляваха се с вода, като момичетата изкъпаха бебетата, а момчетата направиха автомивка за състезателни автомобили. Едно прекрасно и желано от всички малчугани водно приключение.
Преди началото на учебната година се проведе вече станалата традиционна за детската ни градина „Седмица на екологията“. Децата почистиха и обновиха двора и площадките за игра, погрижиха се за дърветата и цветните лехи. В креативна еко работилница малките „пчелички“ направиха хранилки за птичките от отпадъчни метални кутии и уникални карнавални шапки от пластмасови чинийки. Забавляваха се с игри за разделно събиране на отпадъци в забавни жълти, сини и зелени камиони.
Всички тези допълнителни дейности са отлична възможност да се изграждат у децата знания и навици да обичат и пазят природата. Натрупаните впечатления ще послужат на малчуганите да бъдат отговорни, когато отидат с мама и татко в планината да почистват отпадъците след себе си, да показват грижа и уважение към горските обитатели.
 
 
bubu-01
bubu-02
bubu-03
bubu-04
bubu-05
bubu-06
bubu-07
bubu-08
bubu-09
bubu-10
bubu-11
bubu-12
bubu-13
bubu-14
bubu-15