Skip to main content

група "Пчеличка"

Детските книги празнуват

Празникът се отбелязва от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-популярните приказки на всички времена. На 2 април, Международният ден на детската книга се отбелязва в цял свят.
„Няма по- хубави приказки от тези, които животът създава“ са думите на датския писател Ханс Кристиан Андерсен. Всички възрастни да се замислят и да направят вълшебен деня поне на едно дете, като му подарят книжка или му разкажат някоя интересна приказна история. В детските книжки се съдържа един друг свят. Свят – приказен на вълшебства и фантазии, който ни пренася в незнайни царства и господарства.
Сърдечни благодарности на родителите от група "Пчеличка", които присъстваха на виртуалната ни среща, посветена на любовта и нуждата от книги! Децата с интерес и вълнение откриваха илюстрации и разказваха епизоди от любимите си приказки.
Благодарим ви, че заедно показахме на света, че дори и в извънредно положение четенето на добра книга е спасение. На децата най-първосигнално им харесват илюстрациите. След това проявяват интерес към загадката, която не всеки може да разкрие – това е нещо, което ги запалва да открият думите.
 
praznuvane-01
praznuvane-02
praznuvane-03
praznuvane-04
praznuvane-05
praznuvane-06
praznuvane-07
praznuvane-08
praznuvane-09
praznuvane-10
praznuvane-11
praznuvane-12