Skip to main content

група "Лъвчета"

Ден на християнското семейство

Семейството е стена неразрушима,
семейството е любов доловима,
в семейството всеки се чувства добро
то всичко е за едно дете.
 
 
 
В навечерието на големия празник Въведение Богородично - Денят на християнското семейство в групата на „лъвчетата“ беше оживено, ухаеше на топъл хляб и се чуваха щастливи детски гласчета. Хубавият празник беше предизвикал жив интерес у децата и те с огромно желание се включиха в замесването на традиционната празнична питка. Облечени в народни носии малчуганите влязоха в ролята на герои от патриархалното българско семейство, изпълниха всички обреди и показаха, че то е ценност, която е съумяла да съхрани народността и духовността на българите през годините. В това вкусно занимание „лъвчетата“ вложиха много старание и пожелания за здраве и добър живот. Замесването на традиционната празнична питка, даде възможност на всяко дете да изрази своята любов и привързаност към семейството и да научи нови неща за християнските добродетели и всеобщите човешки ценности.
Накрая изкушени от ухаещата питка всички заедно седнаха на празничната трапеза и хапнаха топлия и вкусен хляб, като си пожелаха много здраве, мир, любов и разбирателство във всеки дом.
Този добър урок ще бъде запомнен от децата, те ще разказват за него в семействата си, ще разпитват за повече подробности и със сигурност, когато пораснат ще бъдат готови да предават знанията и на своите деца, защото усвояването на добродетелите започва от най - ранна детска възраст и се предава от поколение на поколение.
 
pita-01
pita-02
pita-03
pita-04
pita-05
pita-06
pita-07
pita-08
pita-09
pita-10
pita-11
pita-12