Skip to main content

група "Кокиче"

Черешово настроение

Дните от 22.06. до 26.06.2020г. се превърнаха във весел празник за малчуганите от група "Кокиче", изпълнен с детско очарование, щастливи усмивки и много настроение. Тези дни бяха посветени на "Празника на черешата", който е свързан със славата на Кюстендилския край като "овощната градина" на България.
Децата научиха, че за да се отгледат тези вкусни плодове са необходими много грижи от трудолюбивите стопани и затова на черешовото изобилие е отделено обширно място в богатия местен фолклор.По традиция всяка година на този празник ДГ участва с уникални произведения на изкуството, сътворени от децата, които показват богатото разнообразие на черешовия свят. Малчуганите от групата изявиха своите артистични и творчески заложби като изработиха красиви черешки от еко - пластилин и общ проект на черешово дърво с нетрадиционни техники на рисуване. С удоволствие те пяха песнички, рецитираха стихчета и отгатваха гатанки за пълните с витамини плодчета. Очаровани от неповторимия вкус на сладките черешки, малките кулинари от групата вложиха цялото си старание в приготвянето на здравословни и красиво аранжирани плодови салати. Примамливите бели и червени плодчета провокираха детската фантазия и въображение.
Малките сръчковци изработиха красиви проекти на черешови пана, като не пропускаха всяка възможност да си похапват от вкусния и сочен "материал", с който работят и да се насладят на неповторимия му вкус.
Изпълнени с гордост от плодородието на родния край, малчуганите преживяха една незабравима седмица, наситена с обаянието и магията на черешовия плод.
 
 
pano-01
pano-02
pano-03
pano-04
pano-05
pano-06
pano-07
pano-08
pano-09
pano-10
pano-11
pano-12
pano-13
pano-14
pano-15