Skip to main content

група "Калинка"

Никулден

Празниците от стари времена ни разказват истории, традиции, предлагат ни пътуване през времето и обогатяват душите и стоплят сърцата ни. На 27.11.2020 година кът от занималнята на групата, сякаш се е превърнал в „море, обвито с прелестни дантели и плуващи рибки засмени”…
Денят е необикновен, наситен с приповдигнато настроение . Децата с огромно удоволствие и желание участваха в подготовката за отбелязване на Никулден - един от важните православни празници. Припомниха си за свети Николай Мирликийски, почитан като покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.
Ентусиазираните „рибари” нетърпеливо хвърляха въдици в синьото море с надежда да уловят златната рибка. А красивите и усмихнати „русалки” съзерцаваха необятната морска шир и със закачливи погледи окуражаваха упоритите „риболовци”. Веселите „калинки” поздравиха и отправиха благопожелания за предстоящия имен ден на бъдещият капитан на кораб: Николай Стефанов.
В това морско приключение децата се докоснаха до друг, различен, вълнуващ свят. Когато пораснат ще бъдат готови да предават традициите и ритуалите и на своите деца, защото усвояването на празничната обредност започва от най- ранна детска възраст и се предава от поколение на поколение.
 
 
rusalka-01
rusalka-02
rusalka-03
rusalka-04
rusalka-05
rusalka-06
rusalka-07
rusalka-08
rusalka-09
rusalka-10
rusalka-11
rusalka-12
rusalka-13
rusalka-14
rusalka-15