Skip to main content

група "Калинка"

Магията на балетното изкуство


 
 
„Ще гледаме днес  чуден балет,
 И то без билети за място и ред.
Ще има танци дивни, феерични
и танцьори с имена най-различни…”
 
В началото на месец февруари 2020 година в група "Калинка" бяха проведени допълнителни форми на обучение по танци. Малките "калинки" надникнаха за първи път във вълшебния свят на балетното изкуство, изпълнен с феерия и нежност.
Тези занимания внесоха хармония, красота и балансираност в живота на децата. Запленени от магията на музиката, облечени с красиви костюми и грейнали от задоволство лица, малчуганите направиха първите си стъпки в този изящен танц. Те бяха очарователни в старанието си да изпълняват балетните движения с грация, прецизност и финес. С невероятното си излъчване малките "калинки" се превърнаха в нежни балеринки, които изпитват истинско удоволствие от танца. Те дадоха воля на своята фантазия и творческо въображение.
Изпълнени с увереност и самочувствие, импровизираха танцови движения и позиции, влагайки придобитите умения и артистичност. Децата научиха, че балетът възпитава полезни навици за дисциплина, двигателна култура и здравословен начин на живот. Той спомага за правилната стойка на тялото, за елегантна и нежна фигура. Положителната атмосфера по време на заниманията изгради у децата любов към изкуството и уважение към партньора.
Балетните танци станаха любими на децата и се превърнаха в празник на усмивките и красотата.
 
 
balet-01
balet-02
balet-03
balet-04
balet-05
balet-06
balet-07
balet-08
balet-09
balet-10
balet-11