Skip to main content

Празници и традиции

Китка обич за мама

Китка обич аз ти давам
мамичко за твоят ден,
зная мамо, че обичаш
цветето да е от мен.
Искам с обич да прегърна
твоето добро сърце,
ти живот си ми дарила
и какво ли още не!

Майката! Святата! За нея са казани и написани безсмъртни стихове, изпeти са хиляди песни останали във времето, заедно с безброй образи запечатани в нарисувани портрети. Но всички прекрасни думи бледнеят пред майчините рожби с протегнати детски ръчички, слънчеви личица и искрен детски смях. На най - хубавия пролетен празник, посветен на жената и майката - 8 март, в очите на малчуганите от ДГ „Слънце“ гр. Кюстендил мама беше главен герой. Нейният образ блестеше в хармонията от цветове и звуци на прекрасните детски тържества, посветени на този специален ден. Тук децата докоснаха най - фините струни на майчиното сърце, изказвайки своята благодарност за всички грижи и любов, с които са дарени.

С треперещи от вълнение гласчета те рецитираха стихчета и вложиха много чувства в интересните танци и вълнуващи сценки. Групите „ Слънце“и „Пчеличка“ предизвикаха сълзи на радост и гордост със снимковите си колажи на тема „Мамина отмяна“ и „Споделени мигове с мама“.

Не по - малко чаровни бяха малките „лъвчета“, „мечета“ „зайчета“, „калинки“, „детелинки“ и „кокичета“ с изработените собственоръчно от тях чудни картички за мама. А пък трудолюбивите ни възпитаници от група „Синчец“ зарадваха своите майки с изработените от тях невероятни сувенири.

В знак на обич и благодарност „славейчетата“ направиха красиви кошнички с цветя, като заявиха, че най - скъпото цвете сред тях е мама. По много интересен начин малчуганите от група „Пчеличка“ казаха „Обичам те, мамо!“ със сътвореното от тях прекрасно бижу, носещо в себе най - хубави послания и чувства. Група „Светулка“ се отличиха с представянето на традиционна седянка, с която върнаха всички назад във времето, към нашите корени и разчувстваха не само своите майки, но и любимите си баби.

 

Дори отсъстващите от тържествата дечица станаха част от тях, като изпратиха своите поздрави от вкъщи. Така с много положителни емоции, усмивки и забавления премина този значим за всяко дете пролетен празник, посветен на обичаната мама и оставил красив отпечатък в нейното сърце.

 

samodej4i-01
samodej4i-02
samodej4i-03
samodej4i-04
samodej4i-05
samodej4i-06
samodej4i-07
samodej4i-08
samodej4i-09
samodej4i-10
samodej4i-11
samodej4i-12
samodej4i-13
samodej4i-14
samodej4i-15