Skip to main content

Дейности през неучебно време

В света на животните

Децата обичат животните. В седмицата от 18 до 22 юли 2022 година, малчуганите от детска градина „Слънце“ обогатиха представите си за начина на живот, хранене и поведение на животните.

В двора на детската градина с гордост показаха на приятелите си своите домашни любимци и им разказаха за грижите, които полагат за тях. В детските очички проблясваше любов и щастие от връзката им с животните, връзка, която се гради дълго и изисква дисциплина, отдаденост и грижа.

Мъниците от група „Зайче“ гостуваха на милите и дружелюбни животни в хотел "Рай" село Жиленци, а тези от група „Слънце“ се забавляваха с палавите животинки във фермата на дядо Киро в с. Копиловци.

Малчуганите от останалите групи прекараха един вълнуващ ден в зоокът „Алис“ село Лясковец, заобиколени от свободно разхождащите се, красиви и добронамерени животинки. Децата видяха отблизо пухкави алпаки, лами, емута, мини козички, бяло кенгуру, пауни, малки и големи щрауси, патици, гъски и всякакви други пернати. Те имаха уникалната възможност да ги пипат, хранят, гушкат, галят и да се снимат с тях.

Прекрасно, искрено, емоционално и незабравимо за малчуганите изживяване. Споделянето на живота на децата с този на питомните животни е ценен опит за тях и им носи много удовлетвореност.

През тази седмица малките възпитаници на детската градина научиха един безценен урок, че е необходимо да се отнасят с уважение и достойно към животните, защото те са изключителна компания, тяхната любов и радост изпълват домовете ни с положителна енергия и жизнерадост.

jivotni-01
jivotni-02
jivotni-03
jivotni-04
jivotni-05
jivotni-06
jivotni-07
jivotni-08
jivotni-09
jivotni-10
jivotni-11
jivotni-12
jivotni-13
jivotni-14