Skip to main content

Дейности през неучебно време

За да сме здрави и силни

Формирането на умения за водене на здравословен начин на живот още от ранна детска възраст е един от приоритетите в работата на детската ни градина. В седмицата от 11 до 15 юли 2022 година, посветена на здравето, малчуганите с удоволствие участваха в интересни и забавни дейности. Акцентът тази година бе здравословното хранене и двигателната активност сред природата.

Децата от група „Славейче" посетиха клуб-ресторант „Театъра" и с помощта на мама Яна си припомниха основните правила за здравословно хранене и хапнаха вкусни сандвичи. Палавниците от група „Калинка“ си приготвиха здравословен детокс от зеленчуци и кисело мляко. Малките „зайчета“ пък си спретнаха салатен бар и приготвиха сами вкусни зеленчукови салати. В кулинарна работилничка, децата от група „Слънце“с помощта на своите родители приготвиха полезна и витаминозна плодова салата. Малчуганите от група „Светулка" посетиха салатен бар „Green box", където с кратка презентация, мама Деси обясни на децата основните правила на здравословно хранене и им даде възможност да направят сами фреш от ябълки, който изпиха с наслада. Децата от група „Лъвчета" посетиха „Слънчевата", заведение в центъра на града, и имаха възможността да опитат от вкусните фрешове на батко Божидар. „Пчеличките“ проявиха творческо въображение в изработването на изкусни произведения от плодове и зеленчуци.

Децата от група „Детелина“ разгледаха с интерес зеленчукова градина и научиха какви грижи се полагат за зеленчуците, докато стигнат до нашата трапеза. Сладурите от яслените групи също се включиха в инициативите. Облечени като плодчета и зеленчуци, те танцуваха и се радваха на песнички и стихчета за плодчетата и зеленчуците, с които бяха облечени.

През цялата седмица, с много усмивки и весели игри сред красивата природа и чистия въздух, протекоха излетите на малките ни възпитаници от всички групи до Осоговската планина и лесопарк „Хисарлъка“.

Измина една полезна и забавна седмица, през която нашите „слънчица“ научиха, че за да са здрави и силни трябва да се хранят здравословно и да прекарват повече време в двигателна дейност сред природата.

 

leti-01
leti-02
leti-03
leti-04
leti-05
leti-06
leti-07
leti-08
leti-09
leti-10
leti-11
leti-12
leti-13
leti-14
leti-15