Skip to main content

Успешно приключен проект „Малки творци“

pazeli 6На 8 май 2024 година приключи изпълнението на дейностите по проект „Малки творци“ от Национална програма „Хубаво е в детската градина“, целящ създаването на творческа и интерактивна среда за подкрепа на социално-емоционалното развитие на децата и обхващащ 30 деца от разновъзрастова група „Пчеличка“ на ДГ „Слънце“.
pazeli 7Проектът бе на стойност 3994 лева.
През втората половина от неговото изпълнение, от месец януари до месец май, бяха осъществени следните дейности:
Изградена творческата среда на открито в двора на детската градина улица - “11 август“ №7 с активното участие на родителите на децата от група „Пчеличка“ - 29.03.24 г.
pazeli 7 CopyРеализирани пет спортни дейности под надслов: „Обичам игрите“
Осъществени две иновативни практики с учители от детската градина
Проведено проектно-базирано обучение на тема: „Моята детска градина“- 26.04.2024 г.
Проведени иновативни дейности в новосъздадената творческа среда в занималнята и дворното пространство на група „Пчеличка“ - улица “11 август“ №7: рисуване с проектори; рисуване с пясък и вода; рисуване с рециклирани материали с децата от група „Лъвчета“; творческа работилничка с родителите „Шарен Великден“- 02.05.2024 г.,пролетна апликация с деца от група „Славейче и група „Слънце“; творчески дейности с участието на школата „Новите майстори“; съвместна изложба „Малки творци“ с деца от ОУ „Проф. Марин Дринов“- 08.05.2024 г.
pazeli 11С изпълнението на дейностите по проект „Малки творци“ бяха създадени условия за реализиране на иновативни практики по изобразително изкуство. Обособени бяха творчески ателиета за стимулиране на творческата активност. Изграден бе творчески кът на открито, даващ възможност за занимания сред природата. Реализирани бяха иновативни практики в детската градина и извън нея за развитие на творческите умения и насърчаване на двигателните умения на децата. Родителите бяха привлечени като активни участници в дейностите с децата. Споделен бе иновативен опит с учителите от детската градина.
С изпълнението на всички заложени дейности, на 8 май 2024 година, проектът бе финализиран.

pazeli-1
pazeli-10
pazeli-11
pazeli-12
pazeli-13
pazeli-14
pazeli-15
pazeli-2
pazeli-3
pazeli-4
pazeli-5
pazeli-6
pazeli-7
pazeli-8
pazeli-9