Skip to main content

Празници и традиции

145 години свободна България

В навечерието на националния празник на България - Трети март, в ДГ "Слънце" цареше празнично настроение. Малчуганите от всички групи засвидетелстваха своята любов към нашата мила родина, своята признателност към всички, дали живота си за нейната свобода. Предварително те се запознаха с историческите събития и разбраха защо на Трети март празнуваме националния празник на България.

В занималните се организираха кътове с българския трикольор, с портрети на наши национални герои, със снимки на исторически места, свързани с освобождението на България. На темата за любовта към отечеството и родния край бяха посветени и мултимедийните презентации. Видяха как изглеждат държавните символи - знамето, герба и химна. С много емоции и неподправен възторг изпяха "Мила Родино", рецитираха стихчета, изработваха картички, маршируваха, танцуваха и пяха песни, възхваляващи красотата и героичното минало на нашата родина.

С прекрасните си изпълнения те показаха, че са горди българчета, които тачат свободата, обичат и ценят своето отечество.

3-mart-1
3-mart-2
3-mart-3
3-mart-4
3-mart-5
3-mart-6
3-mart-7