Skip to main content

Спортът е здраве!

Да скачаш, да тичаш, да плуваш, да се движиш умело означава да бъдеш здрав и жизнен. Спортът дава на тялото много енергия и изгражда характери. С помощта на спортните дейности децата се възпитават да работят в екип, да умеят да си сътрудничат, да бъдат толерантни един към друг. Малчуганите се научават да поставят цели пред себе си и да търсят начин да ги постигат, да бъдат дисциплинирани и никога да не се отказват.
Любовта към спорта се заражда още от ранна детска възраст, затова и приоритет на педагозите от детска градина „Слънце„ е да насърчават децата към физическа активност и здравословен начин на живот. По различни начини те целят да запалят искрицата и желанието за спортуване в подрастващото поколение.
На 10 май 2022 година, по повод Световния ден на движението за здраве, една част от малчуганите се включиха с голям ентусиазъм в организирания маратон, а друга част от тях озариха с усмивки горските пътеки в поход сред природата. Всички деца получиха грамота за проявеното желание, с което взеха участие в тези дейности.
На 17 май 2022 година, със спортен дух и кипяща енергия, отбелязаха Деня на българския спорт. Всички групи се представиха достойно в избраните от тях разнообразни спортни изяви. Успяха да усетят адреналина от състезателните игри, да почувстват атмосферата в спортните зали, да научат любопитни особености за различните спортове.
Малките „детелинки" заеха мястото на големия български тенисист Григор Димитров, като умело държаха своите ракети и уверени стояха на корта.
И докато „калинките" с интерес се запознаваха с канго и подскачаха с особен ентусиазъм в залата, децата от група "Синчец" обстрелваха баскетболния кош и получиха ценни съвети от треньора Боби Велинов. В група “Светулка“ пък се вдигна много шум в състезанието по колоездене. „Славейчетата“ показаха истинска грация в най-красивия и будещ винаги гордост сред българите спорт – художествена гимнастика. Малчуганите от група „Кокиче" бяха удостоени с честта да им гостуват треньорите на ФК „Кюстендил" – Кирил Мицов, Никола Наков и Светли Горчев, които им бяха подготвили тренировачни игри, а „лъвчетата" чевръсто се раздвижиха около тенис масата и научиха характерните особености на този спорт.
Изявените спортисти от група „Пчеличка", препасали с черни колани кимоната си, влязоха в ролята на каратисти и усвоиха основни движения в дисциплината "макевара".
Най- малките ни възпитаници от група „Зайче" се забавляваха с ритмични упражнения от аеробиката. Към финала целенасочено се бяха устремили лекоатлетите от група „Слънце".
Спортният ден за децата премина в изобилие от положителни емоции и добро настроение. Те научиха много за различните видове спорт, но най - ценният за тях урок беше, че трябва да спортуват с надежди в сърцето си и мечти в главата си!

ska4am-01
ska4am-02
ska4am-03
ska4am-04
ska4am-05
ska4am-06
ska4am-07
ska4am-08
ska4am-09
ska4am-10
ska4am-11
ska4am-12
ska4am-13
ska4am-14
ska4am-15