Skip to main content

Писма с детски мечти

На 9 октомври се отбелязва Световният ден на пощата. На тази дата през 1874 година в Берн е подписан договор за създаване на Всеобщ пощенски съюз.
По този повод малките „слънчица“ се запознаха със значението на пощенските услуги и професите на хората, които ги извършват и за пореден път осъзнаха, че всяка професия е важна и необходима за всички нас. Малчуганите отбелязаха празника с много желание и ентусиазъм.

Децата от група "Калинка" споделиха своите детски мечти с гълъби пощальони. Сръчните ръчички на децата от група "Кокиче" и "Пчеличка" сами изработиха красиви пликове и изпратиха своите послания. Малките "Зайчета" с много любов написаха писма до своите баби и с голямо нетърпение очакват те да ги получат. Децата от група "Детелина" изработиха красива пощенска кутия и пуснаха своите писма. Веселият пощальон събра милите писма на децата от група "Лъвчета" и "Синчец". Палавниците от група „Славейче" и „Светулка“ изпратиха писма до своите близки, а симпатичните пощальони с радост събраха всички пратки.
За всички „слънчица“ този ден бе много вълнуващ и интересен.

Честит празник!