Skip to main content

Спортуваме за здраве

Дните 10 и 17 май 2021 година в детска градина „Слънце“ бяха посветени на спорта.
Малчуганите активно се включиха в световния ден на ходенето за здраве – 10 май, който има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на тази най-лесно достъпна и естествена физическа активност.

Облечени в спортна екипировка с поредни номера, децата от групи „Лъвчета“, „Славейче“, „Кокиче“ и „Зайчета“ огласиха близката пешеходната алея и със спортно самочувствие изпълниха елементите на спортното ходене. В слънчевия и топъл ден по трасето ги очакваше и живителна чаша вода, а на финала всички бяха изпълнени с неописуема радост от преживяното. Група "Слънце" отбеляза Световния ден на ходенето за здраве с дълга разходка до лесопарк "Хисарлъка", където децата се насладиха на чистия въздух и прохлада в прекрасната ни Осоговска планина, а група „Синчец“ и „Калинка“ си направиха дълга разходка до центъра на града.
В деня на българския спорт – 17 май, олимпийският дух завладя малчуганите от групи „Слънце“, „Калинка“, „Синчец“, „Гъбка“ , „Светулка“, и „Пчеличка“. Те си организираха олимпийски игри, които започнаха с парад на малките ни олимпийци и бяха съпроводени от всички олимпийски символи – олимпийския флаг с преплетените кръгове, символизиращ определени континенти, олимпийския факел, пренесен в съвременните игри от древна Гърция, символ на чистотата и на честната борба за победа. Палавниците показаха завиден спортен дух и желание за победа в олимпийските дисциплини - художествена гимнастика, спортна стрелба, бокс, футбол, вдигане на тежести, баскетбол, за което бяха отличени със златни купи и почетни грамоти. Децата от останалите групи на детската градина показаха своите спортни умения, изпълнявайки елементи от спортовете голф, тенис на корт, тенис на маса, боулинг, баскетбол, художествена гимнастика.
Малките ни възпитаници бяха щастливи да се включат във всички тези спортни дейности, които им донесоха много емоции.

 

 

zdrave-01
zdrave-02
zdrave-03
zdrave-04
zdrave-05
zdrave-06
zdrave-07
zdrave-08
zdrave-09
zdrave-10
zdrave-11
zdrave-12
zdrave-13
zdrave-14
zdrave-15
zdrave-16
zdrave-17
zdrave-18
zdrave-19
zdrave-20
zdrave-21
zdrave-22
zdrave-23
zdrave-24
zdrave-25
zdrave-26
zdrave-27
zdrave-28
zdrave-29