Skip to main content

група "Слънце"

Незабравими летни мигове

Как обичам да е лято!
Ами ти?
Утрото да е богато
със мечти!
Тия дни чудесни —
топли летни дни,
с игри и песни
посрещахме ний!

Летните месеци на 2020г., за децата от група „Слънце“, бяха изпълнени с много интересни дейности, игри и забавления. Тематичната насоченост на седмичните програми предизвикваха у малчуганите интерес и желание за участие. Ежедневно децата биваха преобразявани в различни роли, участваха в спортни, музикални, дидактични, конструктивни, сюжетно-ролеви игри.
Участваха в организираните от детската градина дни на спорта („Спортът-здраве и красота“, „Тялото-храм на душата“, „Спортуваме заедно“), дни на модата, дни на професиите, седмица на черешата, седмица на цветовете, седмица на игрите и забавленията, седмица на буболечките и малките природолюбители, седмица на танците. Празнуваха заедно - Панагия, Еньов ден, рождени и имени дни.
Незабравими емоции предизвикаха организираните кулинарни работилници за приготвянето на здравословни зеленчукови и плодови изкушения - плодови шишчета, млека, коктейли, супа/таратор/, както и екскурзията и спортния празник в лесопарк „Хисарлъка“. Включиха се в замесването на обредния хляб за празника Панагия, изработваха модни скици и взеха участие в модно дефиле, участваха в няколко групови проекти (морско дъно, слънце, черешка, небе и звезди), влизаха в ролята на фризьори, готвачи, актьори, певци, танцьори. Преобразяваха се в различни насекоми - бръмбари, пчелички, пеперуди, мравки и калинки, играеха с вода, пластилин, брашно, балони, топки, обръчи, въжета.
Участваха във всички организирани дейности по проект „Малки еколози за зелена детска градина“ (ПУДООС - еко инициатива за озеленяване, зацветяване, почистване и грижа за растенията в двора) - поливане, окопаване, плевене, боядисване и др., драматизиране на приказката „Сливи за смет“, импровизиран къмпинг в двора на детската градина, които приобщиха децата към околната среда и пробудиха в тях усещане за собствен принос за опазване на света.
С мъничко носталгия, поглеждайки назад - към веселото лято с безброй игри, ще кажем:
„Очакваме те скоро пак при нас с нови, още по-интересни игри и настроение!“
 
 
 
nastroenie-01
nastroenie-02
nastroenie-03
nastroenie-04
nastroenie-05
nastroenie-06
nastroenie-07
nastroenie-08
nastroenie-09
nastroenie-10
nastroenie-11
nastroenie-12
nastroenie-13
nastroenie-14
nastroenie-15