Skip to main content

група "Пчеличка"

Да бъдем здрави!

На 13 януари 2021 година, децата от група „Пчеличка”, в общата им дейност, под надслов „Да бъдем здрави!”, показаха своите умения за изпълнение на общоразвиващи гимнастически упражнения и игри.
Едно от най-важните неща за профилактиката на гръбначните изкривявания при децата са правилния двигателен режим и избягването на лошите пози. За да растат децата здрави и без изкривявания, специалистите препоръчват да се отделят поне по 5-10 минути дневно за общоразвиващи упражнения.
Гимнастиката заема челно място във физическото възпитание, още от най- ранна възраст, а ползите от нея са много- подсилва здравето, изгражда поведение и морал и развива мисленето; възпитава децата на дисциплина, отговорност, трудолюбие и уважение; развива най-важните за живота морални качества: постоянство, настойчивост, смелост, увереност, самообладание, борбеност.
Децата от групата, чрез своите ежедневни тренировки и упражнения, укрепват здравословното си състояние, формират знания, умения и навици, свързани с хореографията и създават интерес и желание към системни занимания с гимнастика:
„За да бъдем весели и здрави, всеки ден при нас гимнастика се прави!"
 
gimnastici-01
gimnastici-02
gimnastici-03
gimnastici-04
gimnastici-05
gimnastici-06
gimnastici-07
gimnastici-08
gimnastici-09
gimnastici-10
gimnastici-11
gimnastici-12
gimnastici-13
gimnastici-14