Skip to main content

група "Мечо"

Великденски изкушения

iznenada 2Един от най- дългоочакваните пролетни празници за всяко дете е "Великден".
Затова в ДГ “Слънце„ град Кюстендил още от началото на месец април започват разнообразни дейности свързани с много настроение и забавление. Децата с желание и усмивка се включват в подготовката на празника и изработването на красивата великденска украса. Пеейки хубави великденски песни, научавайки с любопитство богатите традиции те ежедневно се потапяха в красивата пролетна магия.
iznenada 1На 23 и 24 април 2024 година в група “Мечо“ още от рано сутринта започна трескава подготовка за поредното великденско забавление. Занималнята беше превърната в уютна пролетна кухня, в която се носеше пленителен аромат на ванилия и лимон.
Малките „мечета“ енергично размесваха тестото. Покрити целите в брашно, но с усмивка на лицата оформяха тестени фитилчета и сръчно ги оплитаха в козуначени плитки.
Малчуганите бяха доволни от красивите и вкусни сладки изкушения от тесто, които сами си направиха, но най -вече бяха щастливи от това, че станаха част от една прекрасна традиция, каквато е приготвянето на великденски козунаци и която ще помнят дълго.