Skip to main content

група "Кокиче"

Магията на българския фолклор

 
Топло, слънчево юлско утро...2020 година.
Детската площадка на група "Кокиче" сякаш се е превърнала в "селски мегдан", изпълнен със звучните гласчета и щастливите усмивки на малки, накипрени "моми" и "момци". Децата, накичени с китка здравец в косите, с вълнение съзерцаваха красивите багри на своите народни носии и с нетърпение очакваха да се впуснат в магията на българските народни танци. Те бяха истински впечатлени и очаровани от ярките цветове и красивите символи и шевици на българските народни облекла, които хвърлят светлина върху естетиката на нашите предци.
Децата научиха, че са горди наследници на необичайно богат народен фолклор, свързан не само с красотата на народните носии, но и с обаянието на българските народни песни, танци и музикални инструменти.
Любознателните малчугани бяха запознати със специфичните дейности, които извършват хората с професия "хореограф". Под вещото ръководство на г-жа Серафимова децата се впуснаха в ритъма на народния танц. Танцувайки под звуците на прекрасна българска народна музика, малчуганите се превърнаха в истинска атракция за изненаданите минувачи, които спираха и щастливо усмихнати
се наслаждаваха на малките танцьори.
Непосредственият досег до българското народно творчество във всичките му дялове - слово, песен, музика, хореография, приложно изкуство, учи и възпитава децата, дарява им много радост и положителна енергия, прави ги добри и верни потомци на българската народна традиция.

 
nosia-01
nosia-02
nosia-03
nosia-04
nosia-05
nosia-06
nosia-07
nosia-08
nosia-09
nosia-10
nosia-11
nosia-12