Skip to main content

група "Кокиче"

Виртуални пролетни празници

Извънредната ситуация в страната наложи тази година едни от най-хубавите пролетни празници "Цветница" и "Великден" да бъдат по-различни, но това не попречи на доброто настроение и вълнуващите емоции на малчуганите от група "Кокиче". Те се включиха с желание, а активното участие на родителите в подготовката беше важен фактор за успешно партньорство между семейството и ДГ.
Модното ревю за "Цветница", организирано в онлайн платформа, донесе много радост в очите на децата и щастливи усмивки у техните родители. Облечени в красиви тоалети и с върбови венци в косите си, те дефилираха като истински фотомодели. С настроение рецитираха стихчета, пяха песнички и танцуваха, като по този начин поздравиха своите приятели от групата и всички хора, носещи "цветни" имена. Участвайки в този празник децата осъзнаха, че той е символ на възраждащата се природа, любовта и цветята.
С активното съдействие на родителите, които изпращаха снимки и клипчета във ФБ на групата, малчуганите ни направиха съпричастни и на подготовката си за най-светлия християнски празник "Великден". Те имаха възможността да покажат своето участие в боядисването на великденските яйца, замесването на традиционните козунаци и изработването на украса за великденската трапеза.
На последвалата виртуална среща, пеейки и танцувайки, децата отново изявиха своите артистични умения. Те с гордост показваха от дома си пъстрите великденски яйца и нетърпеливо обсъждаха помежду си вълнуващи моменти от празника, които разбира се бяха свързани с темата за най-здравото яйце в тяхното семейство. С помощта на своите родители, малките "сръчковци" изработиха и пухкави великденски пиленца от прежда.
Макар и физически разделени, децата успяха да споделят празника и да се наситят на невероятни емоции и преживявания.
Впечатлени и развълнувани, те с нетърпение очакват следващите ни срещи!
 
 
pr-praznici-01
pr-praznici-02
pr-praznici-03
pr-praznici-04
pr-praznici-05
pr-praznici-06
pr-praznici-07
pr-praznici-08
pr-praznici-09
pr-praznici-10
pr-praznici-11
pr-praznici-12
pr-praznici-13
pr-praznici-14
pr-praznici-15