Skip to main content

група "Зайче"

Кюстендил и неговите забележителности

djamia 2На 19  юни 2024 година любознателните "зайчета" посетиха една от историческите забележителности на град Кюстендил - джамията "Ахмед бей". Тя е архитектурно-строителен паметник на културата с категория "национално значение" и понастоящем служи като изложбена зала на РИМ, град Кюстендил.

djamia 1

Там децата научиха интересни факти за нея и разгледаха интерактивната образователна изложба "Природа в риск", подкрепяща Световната конвенция за международна търговия с редки и застрашени видове животни.

Изложбата показва екзотични артефакти и илюстрира опасностите за защитените растителни и животински видове от безконтролното им използване в следствие на нерегламентираната търговия с тях. Тя насочва вниманието към предпоставките за намаляване популацията на някои представители на флората и фауната в световен мащаб.

Малките посетители на изложбата бяха впечатлени от разнообразието на защитените растителни и животински видове . Посещението бе един интересен образователен урок за бъдещите еколози, лекари и любители на природата.

djamia-1
djamia-10
djamia-11
djamia-12
djamia-13
djamia-14
djamia-15
djamia-16
djamia-17
djamia-2
djamia-4
djamia-5
djamia-6
djamia-7
djamia-8
djamia-9