Skip to main content

група "Зайче"

Седмица на талантите, знанието и изкуствата

От 18 до 24 май 2020 г. в ДГ“Слънце“ се проведе фестивал“Образование, култура и младежки дух“, в който активно участие взеха малките ни талантливи любознайковци. В първия ден от фестивала показаха постиженията си в различни спортове нашите млади спортисти и талантливи артисти, които ни зарадваха с вълнуващите си изпълнения.
Вторият ден бе посветен на Кюстендил и неговото културно наследство. Децата споделиха знанията си за културната история на Кюстендил и неговите забележителности – картинната галерия „Владимир Димитров – Майстора“, къщата-музей на Димитър Пешев, Историческия музей, Хисарлъка и др. Своите постижения в областта на математиката показаха малките ни математици в третия ден от фестивала. Те с лекота решаваха математически задачи и показаха колко много са научили.
В деня посветен на детската литература талантливите ни деца станаха автори на варианти на приказките „Трите прасенца“, „Червената шапчица“, „Дядо вади ряпа“ и очароваха всички с детската си фантазия. В петия ден врати отвори детска научно-творческа работилница „Малки изследователи“ и любопитковците показаха своите „открития“ от проведените изследвания и опити.
Със снимките и клипчетата, които децата споделиха във ФБ на детската градина ни напомниха, че сред нас растат талантливи, знаещи и можещи деца, с които се гордеем. Дните на фестивала се превърнаха в празник на духа, знанието и културата.
 
 
 
 
 
 
 
 
talanti-01
talanti-02
talanti-03
talanti-04
talanti-05
talanti-06
talanti-07
talanti-08
talanti-09
talanti-10
talanti-11
talanti-12
talanti-13
talanti-14