Skip to main content

група "Детелина"

„Кое е полезно и вредно за нашите зъбки?”

Вземам четката в ръчичка,
после пастата добра,
хайде, следвайте ме всички –
днес започваме игра!
 
 
 
 
Вземам четката в ръчичка,
после пастата добра,
хайде, следвайте ме всички –
днес започваме игра!

Да научим детето да мие своите зъбки редовно е може би една от най-важните стъпки в това то да има красива усмивка и срещите със стоматолога да са само с цел профилактика.
На 13.01.2020 г. децата разшириха своите познания за стоматологичната профилактика, като неизменна част от здравната култура.
Какво обичат и какво не обичат зъбките ? Как да ги спасим от лошите Чук и Пук? Как е правилно да се мият те? – получиха отговор на въпросите си и още много безценни съвети за добро здраве на устната кухина.
Организираните дидактични игри спомогнаха на децата да осъзнаят връзката между полезността на храната и здравето на зъбките. С голямо желание и интерес малките „детелинки“ участваха в играта „Кое е полезно и вредно за нашите зъбки?”, в която, като истински изследователи, разкриха защо „болното зъбче” е тъжно, а „здравото зъбче”- усмихнато.
В грейналите детски погледи бе отразен интересът от преживяното здравно приключение. Децата искрено се забавляваха и обещаха редовно да мият зъбките си за здраве и за красота.
 
zabki-1
zabki-2
zabki-3
zabki-4
zabki-5
zabki-6