2021-07-12-1.jpg

Възпитаниците на ДГ "Слънце" град Кюстендил за втора поредна година участват в дългосрочен проект по образователна програма "Нестле за по-здрави деца", която стимулира децата за изграждане на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот. Програмата включва провеждане на забавни и атрактивни уроци и спортни активности, като по този начин децата се ангажират и се провокира техният интерес към балансираното хранене и активен начин на живот.
През учебната 2020/2021 година програмата се фокусира върху физическата активност на децата и върху основите на балансирано хранене, ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.
Дейностите към родителите чрез дигитални образователни кампании насърчават готвенето като семейна дейност и образова все повече родители за изработването на балансирано дневно меню за цялото семейство.
Образователното съдържание на програмата е представено с видео уроци, които са съобразени с възрастовите особености на децата и са лесно приложими в дигитална среда.
Вярваме, че заедно ще продължим да помагаме в изграждането на по-добро бъдеще за децата в България.

 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил