2021-07-12-1.jpg

В изпълнение на проект „Здрави, силни, бързи!“, за подпомагане физическото възпитание и спорта на децата от ДГ „Слънце“, по реда на ПМС № 129/11.07.2000 г., насочен към правилното развитие на детския организъм, подобряване на здравословното състояние и насърчаване на вродената потребност от физическа активност у децата, изграждане на спортна мотивация и включването им в игри, спорт и самостоятелна спортна активност, в седмицата от 23 до 28 август 2021 година се проведе детска мини Олимпиада.
Олимпийските игри бяха тържествено открити на 23 август и още същия ден малките възпитаници на детската градина се включиха в първите си спортни занимания. Всеки ден те се състезаваха в различни екипни и индивидуални спортове - баскетбол, бадминтон, бокс, вдигане на тежести, футбол, художествена гимнастика, скок дължина, спринт и др.
Малчуганите демонстрираха силно желание за победа и завиден спортен дух, характерен за големите ни български спортисти, покорили олимпийските и световни върхове.
На 28 август детската мини Олимпиада бе закрита тържествено с награждаването на малките ни олимпийски надежди. Те получиха медали и награди за успешното си представяне в различните дисциплини, с което проектът бе финализиран.

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил