2021-07-12-1.jpg

2021 10 19   ДГ „Слънце“ взема активно участие в благотворителни кампании, които възпитават мъниците от ранна детска възраст в състрадание, съпричастност, желание да помогнат на другия. Денят на благотворителността – 19.10.2021 година, бе един от многото поводи да се насочи вниманието на малчуганите към чуждите потребности.
   Децата от групи „Кокиче“ и „Слънце“ се включиха в националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще“ и предадоха събраните капачки в съответните пунктове в град Кюстендил. Група „Светулка“ дари пособия за осъществяване на различни дейности в Център за социална рехабилитация и интеграция „Синева“ град Кюстендил, с което зарадваха децата и младежите с интелектуални затруднения и увреждания. Група „Детелина“ организира благотворителен базар, за да помогне за скъпоструващото лечение на ученик от VI основно училище „П.Хилендарски“, град Кюстендил. Под надслов „Бъди добър! Прави добро!“, децата от група „Пчеличка“ с много радост дариха част от своите книжки на палавниците от яслена група „Мечо“ и предизвикаха усмивки по личицата им.
   Емоциите, които децата изпитаха от направеното добро със сигурност ще оставят трайни следи в паметта им. Те вече знаят, че стига да има желание винаги могат да помогнат на човек в нужда. Когато човек дарява от сърце, става по-добър и по-богат, а вашата малка добрина, мили деца, ще помогне за изграждането на един по-добър свят!

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил