2021-07-12-1.jpg

Малките възпитаници на ДГ "Слънце" неведнъж са имали възможността да се докоснат до различни стилове и жанрове в музиката. За да могат да разберат по - добре света, да се запознаят с различни култури и да се научат да ценят своята, те често са представяли български национални танци и танци на другите народи.
На 13.04.2021г, в "Световния ден на рока", малчуганите се присъединиха към празника на всички фенове, за които тази музика се е превърнала във философия и начин на живот. Бляскави декори изпълниха импровизираните сцени в групите, а атмосферата се нажежи от щури рок - забавления, на които прозвучаха истински световни хитове. С много енергия и огромно желание, децата се превъплътиха в ролята на "рокзвезди" и по неподражаем начин завладяха сцената.

Те се отдадоха напълно на магията на рока и вложиха целия си артистичен талант в изпълнението на този танц. Облечени в подходящи дрехи и аксесоари, малките сладури бяха очарователни в старанието си да танцуват на воля в забързания ритъм на музиката и да припяват текста на песента. Изпълнени с увереност и самочувствие, те се превърнаха във "велики рокаджии", които свиреха с настроение и ентусиазъм на своите импровизирани или истински музикални инструменти - китари, йоники, барабани...
С артистичните си изпълнения, малките "рокзвезди" на ДГ "Слънце", предизвикаха много усмивки и спечелиха овациите на своите близки, които имаха удоволствието да наблюдават виртуално уникалните рок - концерти на децата.

 

 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил