Skip to main content

група " Синчец"

Професията на моя баща

Всички знаем, че има няколко най-често задавани въпроси към децата „Как се казваш?“, „На колко години си?“ и „Какъв искаш да станеш когато пораснеш?“. Интересът и любопитството към различните професии се появява още от детската градина и е нужно децата да бъдат стимулирани да мислят за кариерното си развитие още от малки. Един от начините за това е прякото общуване, запознаването отблизо с работата на възрастните в различни сфери от нашия живот. Подобни практики стимулират интереса на децата към света на професиите и разширяват техния кръгозор.
В края на месец април 2022 година малчуганите от групата посетиха автосервиз „Дондуков 65“ в гр.Кюстендил, работното място на таткото на Никол - Бойко и батко Радослав, и се запознаха с професията на автомонтьора. Любезните домакини очакваха своите гости и ги посрещнаха с радост. От срещата си с автомонтьорите децата научиха много интересни и важни неща за тази професия. Научиха за причините и случаите, в които колите се закарват в автосервиза.

Разгледаха инструментите, с които работят и заедно с тях извършиха някои операции по ремонта на кола. Най- важно бе, че малчуганите разбраха необходимостта от поддържане на автомобила в изправно състояние, заради безопасността и опазване живота и здравето на пътуващите в него.
Ранното професионално ориентиране е полезно за децата, не само защото им помага да формират базисни знания за професиите отрано, а и защото ги прави по-мотивирани и ангажирани със собственото си бъдещо кариерно развитие.

 

avtomontjor-01
avtomontjor-02
avtomontjor-03
avtomontjor-04
avtomontjor-05
avtomontjor-06
avtomontjor-07
avtomontjor-08
avtomontjor-09
avtomontjor-10
avtomontjor-11