Skip to main content

група "Калинка"

„Довиждане детска градина, здравей първи клас!”

На 30.05.2022 година в голямата зала на читалище "Братство 1869" седемнадесет деца от група "Калинка" си взеха по тържествен и запомнящ се начин довиждане с любимата детска градина и със своите деветнадесет приятелчета, които след една година ще прекрачат училищния праг.
Силни емоции бушуваха у деца, родители и учители. Мъничко тъга от предстоящата раздяла с любимата градина, с приятелите, с прекрасните и неповторими дни прекарани в нея, гордост от постигнатото, от натрупаните знания и умения, и вълнение от предстоящата среща с родното училище.Порасналите момичета и момчета напускат детската градина отговорни и любознателни, научили много неща за света около нас.
Със стихове, танци и песни артистичните малчугани, съпроводени от „книгата” преминаха през „Царството на математиката”, „Царството на българския език”, срещнаха се с „Майката природа” и изпълниха с радост сърцата на гостите в залата.

В края на милото и трогателно тържество, облечени с тоги , бъдещите първокласници получиха от директора на ДГ „Слънце“ – г-жа Маргаритка Цекина, удостоверения за завършено предучилищно образование.По-малките „калинки” бяха удостоени с грамоти за отлични постижения в предучилищното образование.

Най - топли и сърдечни пожелания към бъдещите първокласници отправиха техните учители и директорът г-жа Маргаритка Цекина.

На добър час, мили деца!

Желаем ви от сърце безгрижно, весело, щастливо и щуро лято изпълнено с игри и забавления, за да съберете сили за нови предизвикателства.

Нека успехът и късметът да са вашите постоянни спътници по пътя към науката!

 

poslanie-01
poslanie-02
poslanie-03
poslanie-04
poslanie-05
poslanie-06
poslanie-07
poslanie-08
poslanie-09
poslanie-10
poslanie-11
poslanie-12
poslanie-13