Skip to main content

група "Зайче"

Професията на мама и татко

Запознаването с трудовата дейност на възрастните е от решаващо значение за формирането на първоначалните представи на децата за ролята на труда и значението на професиите в живота на обществото. Наблюдението на работата на възрастните им дава специфични знания за професиите - наименование, място на работа, условия на труд, инструменти за работа, извършвани трудови операции, резултат от труда.
В края на месец септември 2022 година, палавниците от група „Зайче“ имаха възможност пряко да наблюдават работата на автомонтьора и фармацевта. Срещите с представителите на тези професии бяха много вълнуващи, защото гостуваха на родителите на своите приятелчета от групата. Много гордост се четеше в очите на Адриан при посещението на автосервиза на неговия баща – „Akris“. Малчуганите с любопитство разгледаха уредите и инструментите, с които си служи тате Андрей, наблюдаваха как извършва ремонта на колите и бяха изключително нетърпеливи да се включат в тази интересна , особено за момченцата, дейност. Не по-малко вълнуваща бе и срещата на малките любознайковци с майката на Ема, при посещението на аптека „Ден и нощ“ и запознанството им с професията на фармацевта.

Мама Венцеслава даде здравословни съвети към децата как да бъдат здрави, да не боледуват и да не се нуждаят от лекарства.
Част от малчуганите от група „Зайче“, макар и мънички, вече имат своите желания и мечти за това, което искат да работят когато пораснат. Докосвайки се до различни професии, до тяхната специфика, те имат възможност още от ранна детска възраст да се ориентират и да определят своята идентичност.

 

apteka-01
apteka-02
apteka-03
apteka-04
apteka-05
apteka-06
apteka-07
apteka-08
apteka-09
apteka-10
apteka-11